Livada Micul Fermier

In livada Micul Fermier Grifarm cresc cinci soiuri de mere, cu arome si calitati deosebite: Gala Schniga, Golden Delicious, Granny Smith, Pinova si Red Delicious.

Tipul de pom pe care il utilizam pentru mar este cel de tip Knipp, cu trunchiul innoit, avand varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani, cu minimum sapte ramificatii. 

Portaltoiul M9 este de departe singurul recomandat pentru mar, acesta fiind inlocuit mai nou doar de clona M9 T337, realizata in Olanda si extinsa in toata Europa. Cu o ingrijire si hranire corespunzatoare, respectiv fertigare inca din anul doi, putem obtine 15-18 tone fructe extra la hectar.

Un portaltoi pentru un pom fructifer este buturuga unei specii inrudite, care are deja un sistem radicular bine definit si la care un altoi de pom fructifer separat este unit prin altoire.

Pentru ca altoirea sa fie un succes, portaltoiul si altoiul trebuie sa se potriveasca unul cu celalalt. Portaltoiul ales influentează puterea de crestere a viitorului pom fructifer, precum si rezistenta fata de boli, adaptarea la conditiile de seceta sau ger, ori adaptarea pomului fructifer la diferitele tipuri de sol. Pomul fructifer rezultat va mosteni caracteristicile dorite prin alegerea potrivita a portaltoiului.

Acordam o atentie deosebita stabilirii momentului de recoltare.

Cinci soiuri de mere crescute cu pasiune in livada noastra.

Livada noastra se desfasoara pe 18 hectare, cu o medie de 3000 de pomi pe hectar

soiuri

In livada Micul Fermier Grifarm cresc cinci soiuri de mere, cu arome si calitati deosebite.

  • Gala Schniga
  • Golden Delicious
  • Granny Smith
  • Pinova
  • Red Delicious